Nové multifunkční hřiště v Jílovicích

Žáci mateřské a základní školy v Jílovicích budou nově využívat multifunkční hřiště, které se podařilo dokončit v loňském roce. Na realizaci přispělo Ministerstvo pro místní rozvoj dva miliony korun. Součástí areálu je i altán pro venkovní výuku a kromě dětí hřiště využijí i dospělí.

 

Basketbal, volejbal, fotbal nebo tenis. Na nové hřiště v Jílovicích u Borovan se těší především místní žáci. Takové zázemí dosud škole chybělo. "Já se těším hodně, nejraději mám asi fotbal. Tam bude asi basketbal, jsou tam koše na basketbal, fotbal a možná i ten stůl na ping pong a tak," řekl nám jeden z žáků základní školy.

"Stavělo se od začátku července do půlky listopadu a hřiště bude přístupné nejen pro školu a školku, ale také pro veřejnost. Nebude ale trvale přístupné. Hřiště bude mít správce, u něj si lidé zarezervují termín a přijdou si zahrát," popsala stavbu a budoucí provoz Lucie Beránková, starostka Jílovic.

"Budeme ho využívat i jako atletické hřiště a také se tu bude konat venkovní výuka, protože je tam krásný altán a tam bude učebna," dodal Jiří Havel, ředitel Základní a Mateřské školy Jílovice.

Školu a školku zřizuje obec Jílovice a v současné době má kolem stovky žáků. Rodiče je sem vozí i z okolních obcí. "Chtěl bych poděkovat zřizovateli, který se o nás tak vzorně stará. Dělat se bude nové hřiště pro školku, které se přesunulo z původního místa, to zabralo multifunkční hřiště. Dále máme v plánu zrekonstruovat kompletně jídelnu a kuchyň a určitě se nám povede udělat i nová počítačová učebna," doplnil ředitel.

Realizace zmiňovaných projektů závisí především na získání dotací. I multifunkční hřiště vyšlo na několik milionů korun.

"Celý projekt nás stál zhruba 5,9 milionů korun a to počítám jen hřiště, altán a chodníky. S přesouváním původního hřiště se ta částka vyšplhala přes šest milionů korun," dodala starostka. Původní hřiště se přesouvá přímo před budovu školy a hotovo by mělo být na jaře letošního roku.

 

Autor: Eliška Piskačová

Související články